One From the Heart

Publicerat: februari 14, 2012 i punk
Etiketter:, , , , ,

Idag släpps årets skiva. Jo det är sant, jag behöver bara höra två låtar av Classics of Love’s självbetitlade fullängdsdebut för att bestämma mig. Inget, jag säger inget, kan toppa det här.

Ni som varit med ett tag känner till historien. När för mycken uppmärksamhet ofrånkomligen förstörde Operation Ivy tog det ett par år av sturm-und-drang innan Tim och Matt bildade Rancid. Bandets eminente sångare och textförfattare, Jesse Michaels, däremot, har sedan slutet av 1980-talet fört en tillvaro längre bort från den mediala offentligheten än de båda bandkamraterna. Det florerade många rykten om honom efter att Operation Ivy upplösts. Bl.a. skulle han ha blivit buddhistmunk. I själva verket har han gett ut musik med grupper som Big Rig och Common Rider, men inget har väl egentligen tagit sig, och inget har kunnat mäta sig med Rancids framgångar. Inte förrän nu.

Mina förväntningar var orimligt högt ställda, trots att jag lyssnat på deras EP Walking in Shadows från 2009 utan att reagera nämnvärt. Detta till trots infriar denna LP alla önskemål: energi, melodier, lagom avvägda skainfluenser och en produktion som tar tillrätta Jesses unika röst. Lookout-grundaren Larry Livermore skriver om detta i en ömsint betraktelse. (som också behandlar Operation Ivy’s bästa låt).

Skivan släpps som sagt idag, på alla hjärtans dag, på Asian man rec. Den går också att lyssna på här.

Kram på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s